Wednesday, October 1, 2025

Womens History Month.

 Abigail Adams

Test Quiz

Questions on this quiz are based on information from

Abigail Adams.


10 Question Quiz

Your score:   100% (10/10)



1) Where was Abigail Adams born?

Correct answer: Massachusetts


✔  Your answer: Massachusetts



2) Where did Abigail learn to read and write?

Correct answer: Her mom taught her


✔  Your answer: Her mom taught her



3) Abigail and her son John Quincy climbed a hill to witness what Revolutionary War battle?

Correct answer: Battle of Bunker Hill


✔  Your answer: Battle of Bunker Hill



4) Who did Abigail marry that later became president of the United States?

Correct answer: John Adams


✔  Your answer: John Adams



5) Abigail Adams was the _____ First Lady of the United States.

Correct answer: Second


✔  Your answer: Second



6) True or False: Abigail's son, John Quincy, became president of the United States.

Correct answer: TRUE


✔  Your answer: TRUE



7) How did Abigail communicate with her husband during the Revolutionary War?

Correct answer: Letters


✔  Your answer: Letters



8) Abigail Adams had strong opinions on which of the following political issues?

Correct answer: All of the above


✔  Your answer: All of the above



9) What other First Lady had both a husband and a son become president?

Correct answer: Barbara Bush


✔  Your answer: Barbara Bush



10) What was Abigail's nickname as a child?

Correct answer: Nabby


✔  Your answer: Nabby



Report Ad

Advertisement

Ducksters Educational Site

History Biography Geography Science Games


Biography - Susan B. Anthony

Test Quiz

Questions on this quiz are based on information from

Biography - Susan B. Anthony.


10 Question Quiz

Your score:   100% (10/10)



1) Where was Susan B. Anthony born?

Correct answer: Massachusetts


✔  Your answer: Massachusetts



2) What is Susan B. Anthony most known for?

Correct answer: Fighting for the right for women to vote


✔  Your answer: Fighting for the right for women to vote



3) What job did Susan take in order to help pay for her father's debts?

Correct answer: Teacher


✔  Your answer: Teacher



4) What was the name of the civil rights newspaper that Susan B. Anthony helped run?

Correct answer: The Revolution


✔  Your answer: The Revolution



5) What famous women's rights activist helped Susan B. Anthony to form the National Women's Suffrage Organization?

Correct answer: Elizabeth Cady Stanton


✔  Your answer: Elizabeth Cady Stanton



6) Susan B. Anthony was fined $100 for taking what action during the 1872 elections?

Correct answer: Voting


✔  Your answer: Voting



7) True or False: Susan B. Anthony was 72 years old when women were finally given the right to vote.

Correct answer: FALSE


✔  Your answer: FALSE



8) What does 'women's suffrage' mean?

Correct answer: The right of women to vote


✔  Your answer: The right of women to vote



9) What amendment to the United States Constitution guaranteed women the right to vote?

Correct answer: Nineteenth Amendment


✔  Your answer: Nineteenth Amendment



10) How much is a Susan B. Anthony coin worth?

Correct answer: 1 dollar


✔  Your answer: 1 dollar





For webquest or practice, print a copy of this quiz at the Susan B. Anthony webquest print page.


About this quiz: All the questions on this quiz are based on information that can be found at Biography - Susan B. Anthony.



No comments:

Post a Comment

52 Books